.125

"Feminister är ett gäng håriga manshatare". Det är ingen ovanlig fras man får höra, och det är inte ovanligt att folk skriver om just uttalanden i den stilen heller. Fler och fler verkar dock märka att det är något som inte alls behöver stämma, att det till och med oftast är så det inte ser ut. Det är en bra grej, hoppet om mänskligheten ökar då en smula och man kan fortsätta kampen om rättvisan. Personligen är jag inte alls särskilt bekväm att kategorisera mig i ett fack med manshatare. Jag tycker faktiskt det är ganska obehagligt. Alla är vi ändock olika, och precis som de skillnader som finns mellan människor finns det likväl stora skillnader mellan feminister. Den samhörigheten behöver inte vara starkare än vad den är mellan människa till människa.
 
Något som dock gör mig så otroligt trött är uteslutandet av män när det kommer till feminism, rent generellt. Det är inte sällan det inträffar att människor brer på bilden om att "feminister är ett gäng (håriga) manshatare", ändå förväntas alla att män helt sonika ska vara feminister. Oavsett huruvida man har förstått begreppet feminist rätt eller inte, så är det faktiskt så att när det väl kommer till kritan så är det vad majoriteten av oss är. Det sker enorma mängder kommentarer från folk som pekar på motsatsen vilket givetvis beror på alla de normativa strukturer som finns, men när man väl talar med folk, då är det inte särskilt många som förespråkar sådana klassiska exempel som att kvinnor ska ha lägre inkomst för lika arbete osv.
 
Varje uttalad feminist jag träffar, blir jag lite extra glad varenda gång det är en man jag möter. Det är inte så det borde vara, men jag tycker det är starkt att hitta en bra väg trots bortkastelsen. Jag är med i feministgrupper, som enbart är riktade till kvinnan. Affischer på min skola som skyltar om skolans feminist-grupp har bara illustrerade kvinnoansikten att marknadsföra med. Utifrån sett är det inte särskilt konstigt att folk uppfattar feminism i sig som en kvinnoverksamhet. Vi klagar på män som inte är feminister, ändå är de ibland inte välkomna att bidra med goda tankar, åsikter och lösningar. Jag tycker det är så oerhört paradoxalt. För varje människas rätt, för jämställdheten. Feminism, för både mannen och kvinnan.

»hälsningar«

skicka en hälsning!

alias:
√/-

mail: (publiceras ej)

hemsida:

min tanke:

Trackback

RSS 2.0